top of page

Događaji jeseni 2022 u restoranu Stara kužina Stanovčić, Herceg Novi


Kada jedete u restoranu Stara kužina Stanovčić u Kamenom, na planinama iznad Herceg Novog, to radite ne samo zbog zdrave hrane, već i da uronite u čistu prirodu oko ovog restorana, koja ima ljekovito djelovanje na sva živa bića. Planinski vazduh sa jedne strane i morski povetarac sa druge pružaju divnu kombinaciju ovde. Dodajte tome tišinu, pjev ptica i miris bilja.


Neki ljudi teže da steknu ovo iskustvo, uranjajući u prirodno okruženje. A nakon što se zarone, postaju lojalni pristalice aktivnog načina života. Zato je vlasnica restorana Stara kužina Stanovčić Svetlana Stanovčič suaranžer pešačkih izleta u planine.


Svetlanin doprinos nije samo organizovanje ekskurzija na zaštićena mesta, već Svetlana učesnicima pešačkog izleta obezbeđuje zdravu hranu koja je zgodna za nošenje i korisna za poneti tokom pešačenja. Naravno, reč je o domaćim kamenskim sirevima i pršuti, koji daju snagu za osvajanje planinskih staza.


Na brojnim fotografijama i video zapisima možete videti koliko su lepa mesta na kojima Svetlana vodi ekskurzije. To su mjesta u okolini Kamenog i Herceg Novog. Ali Svetlana sarađuje i sa jednom turističkom kompanijom u Srbiji, koja organizuje put iz Novog Sada 16. novembra. Radujemo se što ćemo videti ta mesta i čuti Svetlaninu priču o kampanji. Uvereni smo da će sirevi koje pravi Svetlana dati snagu ljudima koji će koračati ravnicama i planinama u Srbiji, kao što su naši preci vekovima hodali i bili zdravi i srećni.


Dakle, pohod je 16. novembra iz Novog Sada u organizaciji poznate turističke kompanije, kojoj je Svetlana Stanovčić napravila gastronomsku ponudu koju je definitivno nemoguće odbiti.


Srećno, Svetlana i učesnici putovanja!



bottom of page